Kandungan Artikel

Dalam artikel ini, saya akan berkongsi

  1. Vitamin dan suplemen Shaklee untuk Set Kurus Budget Shaklee
  2. Fungsi dan keberkesanan setiap vitamin di dalam Set Kurus Budget Shaklee
  3. Testimoni dan pengakuan pengguna Set Kurus Budget Shaklee.
  4. Harga untuk Set Kurus Budget ini.

Best Sangat Ke Set Kurus Budget Shaklee?

Dalam artikel ini, saya akan kongsikan set kurus budget Shaklee yang kerap dipesan oleh pelanggan saya ketika mereka mula untuk serious dalam menguruskan badan mereka.

Ada yang pilih set kurus budget ini sebab mereka nak cuba-cuba dahulu. Tetapi tidak dinafikan, ada juga yang pilih set ini atas sebab kekangan budget.

Yang bestnya, rata-rata akan repeat order dan ada juga yang upgrade ke set kurus Shaklee yang lebih lengkap.

Set Kurus Budget Shaklee ini terdiri daripada dua vitamin iaitu

  1. Lecithin
  2. Alfalfa.

Mudah cakap, Lecithin ini sebagai ‘pembakar’ lemak manakala Alfalfa pula membuang lemak-lemak yang dikerjakan oleh Lecithin melalui perkumuhan.

Rujuk gambar di bawah untuk mengenali Encik Alfalfa dan Cik Lecithin kita.

Set Kurus Budget Shaklee
Inilah dua vitamin penting untuk memastikan kita kurus tanpa menguruskan dompet kita.

Dah tengok gambar di atas? Mesti la dah kan :) Sebab dah tengok mesti dah kenal En. Alfalfa dan Cik Lecithin ni.

Tapi anda mesti nak tau kan macam-mana pasangan mantap ini beraksi dalam memastikan kita mendapatkan berat badan ideal kita kan :)

Peranan Lecithin Untuk Menguruskan Badan dalam Set Kurus Budget Shaklee

Lecithin dikenali sebagai “pengemulsi lemak semulajadi”. Ini kerana, ia mudah untuk melekat ke lemak-lemak yang kita ambil dari permakanan kita.

Sebagai contoh; apabila kita makan makanan yang berlemak seperti sup tulang yang lazat tapi kaya dengan lemak, lemak-lemak tersebut akan masuk ke dalam badan kita.

Seterusnya, lemak-lemak tersebut akan diserap masuk ke dalam darah melalui usus kecil kita. Jadi, sekarang, lemak-lemak itu dah berjalan-jalan dalam darah kita.

Tanpa Lecithin, lemak-lemak ini akan melekat di saluran darah kita dan menyempitkan salur darah kita.

Punca Darah Tinggi - Set Kurus Budget
Ini yang kita tak nak. Lemak berkumpul dan melekat di saluran darah kita. Darah tinggi nanti.

Yang lebih tak best, lemak-lemak ini tidak dipakai oleh badan dan disimpan di bawah kulit sekiranya kita tidak bersenam secara aktif. Ini lah punca gemuk (yang kita tak nak sangat ni).

Tapi, apabila kita makan Lecithin SEBELUM kita makan makanan yang berlemak, Lecithin ini telah bersiap sedia untuk ‘menangkap’ lemak-lemak ini dengan menempelkan dirinya ke molekul lemak.

Jadi, molekul lemak dari sup tulang kita ini akan dikeluarkan dan dikumpulkan dan seterusnya akan dilarutkan dalam darah kita

Malah, dengan Lecithin juga, lemak terlarut ini tidak akan melekat di salur darah kita. Best kan :)

Cuba tengok video di bawah. Video ini menunjukkan bukti bagaimana Lecithin melarutkan lemak (minyak) ke dalam air. Kalau nak ikutkan, mana mungkin minyak nak larut dalam air kan.

Malangnya, Lecithin tidak boleh dihasilkan oleh badan kita secara semula jadi. Kita perlu dapatkan Lecithin ini daripada sumber luaran. Antara sumber yang terbaik adalah Lecithin daripada soya. Ia bukan sahaja berkesan malah dapat dihasilkan pada kos yang rendah.

Tetapi, Lectihin sahaja tidak cukup untuk memastikan yang lemak-lemak ini tidak disimpan oleh badan. Kita perlukan sahabat baik Lecithin untuk mengeluarkan lemak-lemak terlarut yang sedang terapung di dalam darah kita secepat mungkin.

Memperkenalkan, Encik Alfalfa.

Peranan Alfalfa Untuk Menguruskan Badan dalam Set Kurus Budget Shaklee

Nama samaran kepada Alfalfa adalah ‘pencuci darah’ atau Mr. Smith or Miss. Jane sebut ‘blood detoxifier’.

Tugas utama Alfalfa adalah membuang segala toksik dan bahan yang tidak sepatutnya berada di dalam darah kita melalui sistem perkumuhan kita.

Dan oleh kerana lemak terlarut yang baru lepas dikerjakan oleh Lecithin tadi merupakan bahan yang tidak sepatutnya berada di dalam badan kita, maka Alfalfa akan mengeluarkan dari darah kita secara lembut.

Sebagai bonus, Alfalfa ni akan membuatkan perut kita lebih lawas sebab dia ada daun senna. Daun yang dimakan Rasulullah bagi tujuan pelawasan.

Daun Senna - Set Kurus Budget Shaklee
Ini lah rupa daun senna. Daun senna ini merupakan salah satu intipati Shaklee Alfalfa Complex

Untuk bonus yang lain, Alfalfa sebenarnya adalah kawan rapat wanita anggun tau. Apa taknya, bukan sekadar darah menjadi lebih bersih, tetapi masalah keputihan pun akan hilang dan cik V pun lebih rapat gitew (hihihi).

Untuk cik Abang yang kacak tapi yang ada masalah angin pula, selepas makan Alfalfa, insya Allah masalah angin tinggal sejarah.

Baru la cik Abang sayang ketat-ketat kat kita. Kita pula semakin tersenyum dengan kegagahan cik Abang.

Jadi macam mana? Best tak?

Mesti lah best kan. Tapi nak bagi anda lebih teruja, jom kita baca apa kata mereka yang dah cuba set kurus Shaklee ini.

Apa Kata Mereka Yang Telah Mencuba Set Kurus Budget Shaklee

Berikut adalah testimoni ikhlas dari pada mereka yang telah menggunakan Set Kurus (Budget) Shaklee.

Klik pada gambar untuk memperbesarkannya.

Set Kurus Budget Shaklee Testimoni-Set-Kurus-Budget-2 Testimoni-Set-Kurus-Budget-3 Testimoni-Set-Kurus-Budget-4 Testimoni-Set-Kurus-Budget-5

Tapi, mahal ke Set Kurus Budget Shaklee ni?

Ish, dah nama pun set budget kan, mesti lah mesra poket. Rujuk bawah untuk tahu harga jimat dan harga yang leeeeeeeebih jimat :)

Harga Set Kurus Budget Shaklee

Harga runcit bagi set kurus budget Shaklee ini hanyalah RM116.25 termasuk dengan harga pos. Sekiranya dibeli secara berasingan, harga Lecithin adalah RM52.50 manakala harga Alfalfa pula adalah RM53.75.

Untuk membeli set kurus budget ini secara terus dari Shaklee, anda boleh klik butang di bawah. Shaklee yang akan uruskan perihal pembayaran dan penghantaran. Insya-Allah, dalam 3 hari bekerja, set kurus budget ini sampai ke pintu rumah anda.

[button color=”pink” size=”medium” link=”https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=73eb26ad4e0c9d3f4a7bdede7856b79a” target=”blank” ]Klik Sini Untuk Beli Terus Dari Shaklee[/button]

Nak Lebih Jimat?

Tapi kalau anda nak jimat lebih daripada RM20 dari harga di atas, anda boleh hubungi saya dan saya akan beritahu caranya.

Faeza Seri di www.faezaseri.com
Faeza Seri
Hubungi saya secara terus di:Tel / Whatsapp : 018 – 2426040

Cash on Delivery (COD) sekitar

  • Bandar Puncak Alam, Saujana Utama, Kota Puteri, Desa Coalfield, Merbau Sempak
  • Kelana Jaya, Subang dan Ara Damansara (Isnin – Jumaat)

Oh ya, konsultasi dan nasihat cara makan berterusan adalah percuma.

Insya-Allah, sama-sama kita membantu untuk mendapatkan nilai pembelian terbaik.

2 COMMENTS

  1. I’m impressed, I must say. Seldom do I come across a blog
    that’s equally educative and amusing, and without a doubt,
    you have hit the nail on the head. The problem is an issue that not enough people are speaking intelligently about.
    I am very happy I came across this during my search for something
    concerning this.

Leave a Reply