Sebagai pembeli buku tegar, saya suka sangat tengok dulu senarai kandungan buku yang saya nak beli tu dulu.

Dari senarai kandungan ini lah, kita boleh agak isi kandungan buku yang kita nak beli dan download kan.

Jadi, saya pasti… mesti ada rakan-rakan pembaca yang nak tahu benda yang sama kan. (I know you want to know it hehehe).

Anyway, kalau rakan-rakan tak tengok di sini pun tak pe… sebabnya buku Now Everyone Can Kurus ni dijual pada harga RM10 aje. Tap kalau korang rasa nak jimat hatta RM10 tu pun, korang leh download secara percuma. Hanya bayar dengan satu klik share sahaja. Instruction ada di SINI.

Long story cut short, jom kita tengok senarai kandungan ebook hebat ini.

Senarai Kandungan – Buku Now Everyone Can Kurus

CATATAN PENGARANG 3
BAB 1: MENGAPA SAYA TULIS BUKU INI? 6
BAB 2 : BAGAIMANA SAYA DIBESARKAN? 16
BAB 3 : MENGAPA BERAT BADAN SAYA NAIK? 23
BAB 4 : ‘KURUS’ DI HARI PERKAHWINAN 30
BAB 5 : “BADANKU BAGAI DIPAM-PAM….” 32
BAB 6 : SURVEY DI FACEBOOK 40
BAB 7 : NASIHAT DARI SEORANG ISTERI 43
BAB 8 : PERCUBAAN UNTUK KURUS 48
BAB 9 : ‘DAUS… TOK SAH LA DOK DIET!’ 51
BAB 10 :‘KAWAN AKU PUN GEMUK JUGAK’ 54
BAB 11 : JOM KURUS KALI KEDUA 57
BAB 12 : SAYA NAK BERUBAH, TAPI….. 59
BAB 13 : DETIK PERUBAHAN DALAM HIDUP 66
BAB 14 :RAHSIA KUASA MINDA JUTAWAN 73
BAB 15 : FORMULA MUDAH M.E.S.T.I KURUS 85
BAB 16 : LANGKAHKU BERMULA DI SINI…… 92
BAB 17 : COACHING DARI ABANG KETAK….. 94
BAB 18 : PERCAYA SEBELUM BERJAYA 98
BAB 19 : AMALKAN DIET YANG SIHAT 101
BAB 20 :“LARI-LARI, KITA LARI… LARI-LARI, JANGAN BERHENTI…” 107
BAB 21 :SUPLEMEN YANG SAYA GUNAKAN 113
BAB 22 : CABARAN DALAM PERJUANGAN 115
BAB 23 : “ALHAMDULILLAH.. AKU KURUS!!!” 122
BAB 24 :“AKU YANG DULU BUKAN AKU YANG SEKARANG” 126
BAB 25 : “APA KATA MEREKA DALAM GROUP NOW EVERYONE CAN KURUS” 128
BAB 26 : SAMPAI BILA NAK BERDIET? 131
BAB 27: 10 NASIHAT TERAKHIR BUAT ANDA 135
BAB 28 : SERTAI “NOW EVERYONE CAN KURUS” 142
BAB 29 : TESTIMONI 1 – “NOW EVERYONE CAN KURUS (NECK)” 144
TESTIMONI 2 – “THE IDEAL WEIGHT CHALLENGE” 147
TESTIMONI 3 – “THE IDEAL WEIGHT CHALLENGE” 149
BAB 30 : PENUTUP 151

Pendapat Saya

Sebagai orang yang berbadan besar dan telah membaca buku ini, saya berpendapat buku ini sangat santai untuk di baca. Ia bukan lah seperti buku kurus yang menyumbat fakta demi fakta. Tetapi ia menceritakan pengalaman penulis. Naik turun bukit untuk jadi kurus.

Dan dari sini, kita secara tak langsung belajar apa yang perlu dilakukan untuk sama-sama berjaya macam penulis.

Tak cukup dengan itu, selepas kita habis membaca buku ini, kita diberikan 7 video percuma yang penulis akan berkongsi 7 tips killer bagaimana untuk berjaya dalam menguruskan badan dengan mudah dan berkesan.

Di mana nak download?

Untuk mendapatkan buku edisi lengkap ini, anda perlu download edisi mininya dahulu. Amik feel.

Edisi mini kejap je baca. 10 minit gerenti abis.

Dan kalau korang rasa kena dengan jiwa dan raga korang, proceed untuk download ebook edisi lengkap (juga masih percuma).

Jemput download ebook ini di SINI.

 

9 COMMENTS

  1. On things you have no control over or on things you do. Think of what happens when we squeeze an orange – What comes
    out when you squeeze. To break into such a safe, if a thief
    knows where the bolts are located on the door,
    he just has to drill through and hammer on the bolts
    to make them recede.

    • Very impressive stuff!I was contemplating trying to put together a multi-architecture simh cluster (running one node each on at least sparc, arm sh3 & vax hosts), but given you have x86 and arm already planned I think that might overlap with your Retrochallenge a little too much…Will have to pick a different direction for the rest of Retrochallenge – fortunately there still seems to be plenty of mileage on NetBSD/dreamcast

    • I’m in the &#do80;enj2ye2” camp today, but agree there were a couple of “wordy” offerings. Favourites 19a, 24a and 11d.Thanks to mysteron and Gazza (who I admit to initially entering Sate at 26a as well)

  2. If you use a free email account to sgn up for anything that you don’t know for sure you can trust, it’s not going to
    fill your main email with a bunch of junk. You can be sure to findd the best Internet connection for you.
    To geet rid of information for good, zap it with a free eraser utility like Eraser.

  3. I like what you guys are usually up too. This sort of clever work and reporting!
    Keep up tthe superb works gus I’ve you guys to my blogroll.

  4. I just like the helpful info you provide on your articles.
    I’ll bookmark your blog and check once more right here regularly.
    I am quite sure I’ll be told many new stuff
    right here! Good luck for the next!

Leave a Reply