Peluang Bisnes

Peluang Bisnes

Bisnes Shaklee adalah sebuah bisnes yang amat mudah untuk dimulakan. Tetapi, pulangannya memang mampu membuatkan ramai yang geleng kepala. Sukar untuk dipercayai. Berikut adalah sebab kenapa saya sukakan Shaklee.

Mudah, Murah tetapi Pulangan Besar

Ini kerana, ia mempunyai reimbursement yang tinggi, berterusan dan rangkaian produk yang amat solid. Saya sendiri join asalnya sebab saya nak gunakan sendiri tetapi akhirnya terlibat dengan bisnel model ini kerana ia begitu mudah dan flexible.

Modal yang diperlukan hanya RM75 seumur hidup. Dan yang bestnya, RM75 ni pun, anda akan dapat bisnes kit (beg dan pelbagai buku, katelog, folio). Cukup baik sebagai kit permulaan untuk melakukan bisnes ini.

Dan dengan modal ini juga lah, anda akan diserapkan masuk kedalam group dan team yang hebat (tidak semua, jadi berhati-hati dalam memilih). Malah, secara peribadinya, saya melihat bisnes Shaklee begitu mudah kerana banyak coach dan mentor yang pakar dalam bidang masing-masing berkongsi ilmu tanpa berselindung. Penekanan terhadap amalan kerohanian juga amat dititik beratkan.

Free Coaching & Constant Monitoring

Malah, saya sendiri coach anak didik Shaklee dan team saya secara percuma walaupun saya terpaksa charge RMxxx kepada client di luar. Tak cukup dengan itu, saya monitor cara mereka post di FB, di Blog. Pantau copywriting mereka. Saya tidak kisah kalau saya berbelanja ribuan ringgit untuk dapatkan ilmu-ilmu ini dan kongsikan secara percuma dengan anak didik dalam bisnes team saya.

Free personal coaching (malam) dengan sepasang suami isteri dari Nilai.

Free personal coaching (malam) dengan sepasang suami isteri dari Nilai.

Free personal coaching dengan isteri seorang sahabat yang turut seorang pakar dalam internet marketing. Ilmu Allah itu luas. Banyak perkongsian hebat berlaku di session ini.

Free personal coaching dengan isteri seorang sahabat yang turut seorang pakar dalam internet marketing.
Ilmu Allah itu luas. Banyak perkongsian hebat berlaku di session ini.

Free Personal Coaching dengan Pn. Ainon, seorang guru.

Free Personal Coaching dengan Pn. Ainon, seorang guru.

Pada saya, kejayaan mereka merupakan inspirasi terbesar dalam dunia coaching saya. Acapkali saya terfikir, apa yang saya boleh bantu mereka lagi. Dari segi copywriting, content marketing, SEO, blog yang mesra perniagaan, name card dan sebagainya. Setiap hari saya akan tanya, apa yang saya boleh kongsikan kepada mereka.

Jadi, tidak hairan kalau ada kalahnya saya tidur lambat hanya kerana nak buat research dan beli dan baca buku yang berkait dengan bisnes dan pemasaran hanya untuk berkongsi dengan mereka (first).  Saya buat begini kerana saya percaya, kalau kita nak berjaya, kita kena lebih banyak memberi. Bantu orang lain untuk berjaya dan kita terpaksa berjaya juga.

Antara kandungan utama coaching saya adalah:

  • Bagaimana untuk melakukan pemasaran online secara berkesan dan mudah terutamanya kepada mereka yang masih bekerja
  • Bagaimana untuk menggunakan Facebook page dan Blog
  • Bagaimana untuk menguasai mekanisma bisnes Shaklee.

Ingat…

What you give you will GET MORE!

Percayalah, kerana ia memang benar. Mulakan dengan memberi. Memberi komitmen untuk mencuba, memberi masa untuk belajar, memberi perhatian ketika belajar dan memberi kesungguhan untuk mengamalkan apa yang di ajar dan ditimba. Insya-Allah, anda akan mula setuju dengan pernyataan itu.

Untung ke Bisnes Shaklee?

Semalam ada yang hubungi saya, berapa boleh dapat dengan bisnes Shaklee? Saya beritahu dia dan saya rumuskan di sini ye.

Dah ada yang mendapat setengah juta sebulan (bersih). Ramai juga yang dah dapat 6 digit, dan semakin ramai yang genggam 5 digit mereka. Kami (saya dan isteri) pun dah bulan kedua menggengam 4 digit kami dan ada anak-anak kami yang peroleh 4 digit dan 3 digit. Kami gembira melihat anak-anak didik kami tersenyum pegang bonus 4 digit pertama mereka.

Kami komited untuk membantu anak-anak didik team bisnes kami menggenggam pendapatan 4 angka mereka dalam 3 bulan pertama mereka sertai kami. Dengan syarat, mereka sanggup untuk bertindak luar biasa seperti yang kami gariskan kerana kami percaya pada “Man Jadda Wa Jadda”.

Selain dari bonus tunai, Shaklee juga turut memberikan bonus dalam bentuk percutian 5 bintang (dalam dan luar negara) ataupun umrah. Malah, Shaklee turut menawarkan elaun kereta. Kami gelar 3C. Cash, Convention and Car.

 

Jika anda teringin nak mulakan bisnes dan rasa sudah sampai untuk anda bantu diri anda dan keluarga anda, hubungi saya dan saya akan tunjukkan caranya. Malah, kalau anda perlu disental, dikejar dan dibimbing serta dipapah sekalipun, asalkan hati anda berimpian dan anda sanggup bertindak, saya akan sental, kejar, bimbing dan papah anda.

Saya jemput anda untuk gunakan peluang di atas sebaiknya sementara ia masih ditawarkan.

atau