Tips

Tips

2 7861
UbuntuOne dah tamat perkhidmatan. Tak larat nak lawan dengan gergasi-gergasi storage provider. Bagi sampai berbelas GB for free. Pakej Free: + Google Drive bagi 15GB + OneDrive...
2 Tips Jimat Bateri Phone Android

1 8138
Hari ni saya nak share dua hasil experiment bagaimana nak jimat battery untuk Android phone yang saya baru je validate tengah hari ini. Saya tak...

1 7148
Kandungan Entri Entri ini akan menceritakan kisah benar yang dikongsikan oleh Dato' Roslan di Facebook 15 formula untuk mempunyai rumah yang besar dan menarik mempunyai harta yang melimpah ruah mempunyai...

2 2264
Kandungan Artikel Artikel ini akan menceritakan Bagaimana cara untuk menonton video di youtube dengan lancar tanpa buffering. Hasil yang saya dapat setelah cuba sendiri. Kenapa teknik ini melancarkan pemaparan...

38 38832
Kandungan Artikel Artikel ini akan menceritakan tentang Cara untuk menjimatkan data internet Cara untuk seolah-olah kuota broadband bertambah Langkah-langkah yang perlu dilakukan (untuk IOS, Android, PC) Keterangan bagaimana teknologi...

3 17741
Kandungan Artikel Artikel ini akan menceritakan Bagaimana nak download video dari youtube dengan hanya menggunakan browser tanpa perlu install apa-apa persisian atau pun plugin. Langkah demi langkah...

4 10379
Assalamualaikum, Hari ini saya ingin kongsikan teknik bagaimana untuk kita simpan dan backup mesej-mesej dan perbualan (solo atau berkumpulan) WhatsApp! Mudah je sebenarnya. Tapi ramai juga...

3 8655
Assalamualaikum. Hari ini saya nak kongsikan dengan anda bagaimana cara untuk block game request di Facebook. Percayalah, saya dulu pun rasa benda sama macam apa yang...

1 322
Assalamualaikum, Hari ni saya nak kongsikan 5 petua mudah dan ringkas untuk kita; pemandu jimat minyak petrol. Saya pun macam anda. Terpaksa pandu kereta ke tempat...

0 8204
Pertama sekali, saya minta maaf sekiranya anda sampai ke page ini dan berhajat untuk dapatkan Windows 8.1 melalui Windows anda yang 'cetak rompak'. Artikel ini...