Gadget

Gadget

2 7863
UbuntuOne dah tamat perkhidmatan. Tak larat nak lawan dengan gergasi-gergasi storage provider. Bagi sampai berbelas GB for free. Pakej Free: + Google Drive bagi 15GB + OneDrive...
2 Tips Jimat Bateri Phone Android

1 8138
Hari ni saya nak share dua hasil experiment bagaimana nak jimat battery untuk Android phone yang saya baru je validate tengah hari ini. Saya tak...

1 7443
Root! Satu istilah yang pencinta gadget suka tetapi sebahagiannya tak terbuat-buat. Sebabnya Proses nak root (jailbreak kalau Apple) Android ini berisiko. Tak kena gaya, telefon boleh...

4 10380
Assalamualaikum, Hari ini saya ingin kongsikan teknik bagaimana untuk kita simpan dan backup mesej-mesej dan perbualan (solo atau berkumpulan) WhatsApp! Mudah je sebenarnya. Tapi ramai juga...

3 7793
Hari ini saya nak share satu tips mudah untuk penggemar-penggemar filem/tv series (English mostly) yang struggle mencari subtitle. Jangan pelik ye, ramai je antara kita...

5 12106
Bila kita baca tulisan-tulisan mereka yang kaki audio, review headphone atau speaker.... susah nak bayangkan bagaimana bunyinya headphone/speaker tersebut kan. Jadi hari ini, saya nak...