Teknologi

Teknologi

94 83752
Alhamdulillah, Akhirnya dah confirm bakal di adakan pada 15 November 2014 ini. Tujuan workshop ini mudah aje.. iaitu untuk transfer knowledge and experience saya dok buat...

2 7861
UbuntuOne dah tamat perkhidmatan. Tak larat nak lawan dengan gergasi-gergasi storage provider. Bagi sampai berbelas GB for free. Pakej Free: + Google Drive bagi 15GB + OneDrive...
2 Tips Jimat Bateri Phone Android

1 8138
Hari ni saya nak share dua hasil experiment bagaimana nak jimat battery untuk Android phone yang saya baru je validate tengah hari ini. Saya tak...

2 2264
Kandungan Artikel Artikel ini akan menceritakan Bagaimana cara untuk menonton video di youtube dengan lancar tanpa buffering. Hasil yang saya dapat setelah cuba sendiri. Kenapa teknik ini melancarkan pemaparan...

38 38842
Kandungan Artikel Artikel ini akan menceritakan tentang Cara untuk menjimatkan data internet Cara untuk seolah-olah kuota broadband bertambah Langkah-langkah yang perlu dilakukan (untuk IOS, Android, PC) Keterangan bagaimana teknologi...

3 17747
Kandungan Artikel Artikel ini akan menceritakan Bagaimana nak download video dari youtube dengan hanya menggunakan browser tanpa perlu install apa-apa persisian atau pun plugin. Langkah demi langkah...

1 7442
Root! Satu istilah yang pencinta gadget suka tetapi sebahagiannya tak terbuat-buat. Sebabnya Proses nak root (jailbreak kalau Apple) Android ini berisiko. Tak kena gaya, telefon boleh...

4 10379
Assalamualaikum, Hari ini saya ingin kongsikan teknik bagaimana untuk kita simpan dan backup mesej-mesej dan perbualan (solo atau berkumpulan) WhatsApp! Mudah je sebenarnya. Tapi ramai juga...

3 8656
Assalamualaikum. Hari ini saya nak kongsikan dengan anda bagaimana cara untuk block game request di Facebook. Percayalah, saya dulu pun rasa benda sama macam apa yang...

0 8204
Pertama sekali, saya minta maaf sekiranya anda sampai ke page ini dan berhajat untuk dapatkan Windows 8.1 melalui Windows anda yang 'cetak rompak'. Artikel ini...