Bisnes

Bisnes

0 327
Berikut merupakan perkongsian dari salah satu jutawan tanah air yang underground, Coach Bahar. Kalau anda bekerja dari rumah, anda wajib baca. Kalau tak baca, anda...

1 6746
Dalam projek Now Everyone Can Kurus, saya lah programmer, saya lah graphic designer dan saya juga tukang amik video. Haaaa... amacam? Wonderpet tak. Tapi semua tu tak...

94 83794
Alhamdulillah, Akhirnya dah confirm bakal di adakan pada 15 November 2014 ini. Tujuan workshop ini mudah aje.. iaitu untuk transfer knowledge and experience saya dok buat...

0 5461
Siapa pernah tengok kartun animasi dari Pixar? Antara kartun yang saya suka adalah Wall-E, Cars, The Incredible, Ratatouille dan Antz. Sebenarnya banyak lagi sebab saya memang...

0 6710
Assalalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ini saya nak kongsikan 10 tips pemasaran untuk pemilik bisnes kecil yang saya belajar tempohari. Untuk memastikan yang post ini tidak...

0 7020
Ada dua penebang pokok. Abu dan Seman. Kedua duanya bermula dengan.. asal pokok tumbang. Bak kata orang, redah je. Maka kedua duanya pakai pisau potong...

1 6918
Semakin ramai suka menggunakan ungkapan "Kalau anda tolong orang untuk berjaya atau kaya, anda terpaksa akhirnya menjadi kaya atau berjaya" Tapi sejauh manakah antara kita...

0 6509
Kita mulakan entri ini dengan satu petikan daripada salah seorang billionaire dunia, En Buffett (bukan buffet makan kat hotel tu ye :D ) Well, I...

0 5793
(actually itu lah tajuk asal entri ini yang asalnya saya tulis di Facebook dan terlajak panjang. So saya letak di blog la agar lebih...

3 252
Dalam AMP yang lepas, salah satu dosa dalam buat bisnes adalah "Buat bisnes untuk kaya". What? Biar Betul?!? Habis tu buat bisnes kalau bukan untuk...